Hva er Hyttekart?

Kartgrunnlag


Hyttekart er topografiske veggkart i målestokk 1 : 50 000.

Kartene er basert på Statens kartverk sitt digitale kartgrunnlag N50 Kartdata. Dette er samme kartgrunnlag som Statens kartverk bruker til å lage hovedkartserien Norge 1 : 50 000 (også kjent som M711).

Detaljeringsgraden på Hyttekart og Norge 1 : 50 000 er tilnærmet den samme, bortsett fra at vi ikke har informasjon om dybder i fjorder og hav.

Kartgrunnlaget gjelder bare innenfor Norges grenser. Dette medfører at eventuelle områder i våre naboland blir fremstilt ensfarget, og uten kartdetaljer.

Kartområde


Du kan bestemme ditt eget kartområde, eller velge ett av våre standardkart.

Fremgangsmåten ved valg av eget kartområde er at du gir oss en kort beskrivelse av ønsket område, samt beskjed om ønsket format på kartet. Vi vil deretter lage et oversiktskart som viser vårt forslag til kartområde. Dette sendes deg per epost i form av en PDF-fil, og du har dermed mulighet til å kontrollere kartområdet før bestilling.

Oversiktskartene lages av praktiske grunner i en målestokk på 1 : 300 000, slik at kartområdet får plass på et vanlig A4-ark. Forslag til kartområde lages uten forpliktelse for deg som kunde.

Fjellskygge


Fjellskygge gir «liv» til kartet!

Hyttekart er laget med tanke på at de skal henges på veggen som et bilde.
Riktig fargevalg og bruk av fjellskygge bidrar til en god visuell fremstilling av landskapet.

Fjellskygge skapes ved at en belyser landskapet fra en tenkt sol i nordvest, og markerer skyggen av fjell og åser på kartet. Resultatet blir best om skyggen får en gradvis overgang til terreng som ligger i direkte sol. Fordelen med fjellskygge er at en får et tredimensjonalt inntrykk av landskapet. Høydeforskjellene blir fremhevet, og dette gjør det enklere for kartleseren å få et godt inntrykk av landskapet. Fjellskygge vil også gi mer «liv» til kartet. På Hyttekart blir fjellskygge brukt i kombinasjon med høydekoter.

Utforming


Utforming av kartsiden

Kartet er omgitt av en marg som har plass til tittel og tegnforklaring. Margen utgjør 3 cm på sidene, 5 cm over, og 7 cm under kartet.

Tittel er plassert over kartet. Den bestemmes av hvert enkelt kunde som bestiller Hyttekart med eget kartområde. De fleste velger et geografisk navn, men enkelte foretrekker familienavn, hyttenavn, eller andre alternativer.

Tegnforklaring er plassert under kartet. Her finner du også et lite kart som viser kommune- og fylkesnavn. I tillegg er det tatt med et lite norgeskart som viser plasseringen av kartområdet.

Hyttekart blir levert i 14 forskjellige standardformat fra 100 x 70 cm til 150 x 100 cm. Alle format kan leveres i både stående og liggende utførelse. Formatoversikt ligger under menyvalget «Hvordan bestille?»

Innramming


Hyttekart leveres ferdig innrammet – klar til å henges på veggen.

Våre kart blir skrevet ut med lysekte blekk på fotopapir. Dette gir en veldig høy kvalitet på utskriften, samt at vi unngår problemer med falming. Deretter limes kartene på en stiv bakplate, og lamineres med en slitesterk plastfolie. Resultatet er et brukervennlig kart, hvor eventuelle flekker enkelt tørkes bort med en fuktig klut.

Vi har valgt en bronsefarget aluminiumsramme som standard på våre kart. Rammen er stilren, og passer godt inn hos de fleste. I tillegg har den en farge som står godt til fargene i selve kartet.